Latijn en Grieks.com
Latijn en Grieks.com
Latijn en Grieks.com

Stathmoi

Tekst ?: Moeder natuur

Op de tiende dag komt Demeter bij Helios. Hij laat aan haar zien waar het meisje is. Want Helios ziet alles. Maar afdalen naar Hades is niet alleen niet toegestaan voor de mensen maar ook niet voor Demeter zelf.

Dus door dit verdriet wilt Demeter geen voedsel meer dragen (brengen) aan de mensen zodat de kinderen niet meer gevoed worden en sterven door honger. Tenslotte verdraagt Zeus de pijn van de mensen niet meer en zendt Demeter naar Hades. Daar vindt Demeter het mooie meisje.


Persephone is wel blij maar ze jammert met een luide stem:" oh mama, wanneer word ik gered en bevrijd uit dit donkere huis?" Demeter zegt aan haar:" oh meisje nu word je door mij gered en bevrijd. Maar omdat je zes granaatappelzaadjes hebt gegeten, beveelt Zeus je wel 6 maanden onder de aarde te leven, maar wel 6 maanden bij je moeder te wonen.


Dus elk jaar is Demeter blij met de terugkomst van Persephone en brengt ze mooie seizoenen voor de mensen. Maar gedurende zes koude maanden treurt de aarde samen met Demeter.

Statistieken

Vertalingen op de site: 7.304

Nieuw afgelopen maand: 26

Gewijzigd afgelopen maand: 30