Latijn en Grieks.com
Latijn en Grieks.com
Latijn en Grieks.com

SQPR > Versie 1

Tekst 22: Pictura

Holconius: kijk mijn Selena. Lucius de schilder is aanwezig. Ik heb hem laten komen, omdat wij in de eetkamer naar een nieuwe muurschildering verlangden.

Selena: Zeg Lucius. Welke muurschilderingen heb je gemaakt in onze stad? In wiens huis? Waar kunnen we jouw werk bekijken?

Holconius: Lief dom ezeltje. Lucius is een beroemde schilder in Pompeii. Overal heeft hij de mooiste schilderingen gemaakt.

Lucius: Inderdaad, alle mensen prijzen mijn schilderijen. Ik ben tevreden. Hoe bevelen jullie mij de wand te versieren? Willen jullie een lieflijke tuin met bloemen en bomen. Of verlangt u naar goddelijke verhalen?

Selena: Schilder voor ons een verhaal van zoete liefde want de liefde overwint alles. Kort geleden heb ik het zeer mooiste schilderij gezien van Apollo en Daphne. Of zelfs een mooier schilderij van Pyramus: Op het schilderij van Pyramus doodt hij zichzelf met een zwaard

Holconius: Wat? Je wilt toch onze gasten zeker niet bedroeft maken met de ellendigste verhalen? Het nieuwe schilderij moet tonen: dappere mannen met wapens. want dapperheid in de oorlog past bij de Romeinen.

Selena: Dat bevalt me helemaal niet! Wie wil er graag tijdens de maaltijd gesprekken hebben over de gevaren van de strijd, over de wreedheid in de oorlog, de verwondingen, of over bloed.

Holconius: Ha, er stroomt toch zeker ook veel bloed over het schilderij van Pyramus?

Lucius: Waarom maken jullie ruzie? het is toch zeker niet moeilijk om jullie meningen te verbinden?Welke god is de beschermer van de oorlog en de wapens? Welke god noemen de Romeinen de vader van hun stad, en voor welke godin bezwijkt hij ook, omdat liefde hem overwint. Zonder twijfel hebben jullie het verhaal leren kennen. over de god van de oorlog en over de godin van de liefde. Het is helemaal geen droevig verhaal, alle goden op de Olympus lachten over de list van de bedrogen echtgenoot dus is het mijn plan de liefde te schilderen van Mars en Venus, wat denken jullie ervan? Bevalt het jullie?

Holconius: Zeer goed, wanneer kun jij beginnen?

Statistieken

Vertalingen op de site: 6.997

Nieuw afgelopen maand: 24

Gewijzigd afgelopen maand: 39