Latijn en Grieks.com
Latijn en Grieks.com
Latijn en Grieks.com

Fortuna > Boek 3

Hoofdstuk 13, tekst 3D: Het onweer

Intussen begint de hemel in de war ter raken met groot gerommel, onmiddellijk volgt er een stortbui vermengd met hagel. De Tyrische metgezellen en Trojaanse jeugd en de Dardanische kleinzoon van Venus gingen op zoek naar verschillende schuilplaatsen uit angst, her en der overal door de vlakte, rivieren stromen van de bergen (het regent heel hard).
Dido en de Trojaanse leider komen terecht in dezelfde grot. Zowel de aarde, als Iuno de begeleidster van het huwelijk gaven als eerste een teken: bliksems flitsten en de hemel is getuige bij het huwelijk, nimfen slaakten kreten hoog op de top (kenmerken van het huwelijk)
Als eerste was deze dag de oorzaak van de dood en als eerste van de rampen (prospectie, er gaan rampen gebeuren en iemand gaat dood, Carhago verwoest, Dido zelfmoord).
Want Dido liet zich niet leiden door uiterlijke schijn of door roddel en Dido dacht niet meer aan een geheime liefde (ze maakt de liefde openbaar) ze noemt de liefde een huwelijk zij verhult haar misstap met deze naam.