Latijn en Grieks.com
Latijn en Grieks.com
Latijn en Grieks.com

Examenboeken > 2010: Cicero

18. Op heterdaad betrapt

Bijvoorbeeld dit hele toneelstukje van de dichteres, doorgewinterd en vol van toneelstukken, wat zonder samenhangende inhoud is, welke geen einde kan vinden!
Wat is namelijk het geval? Zoveel van die mannen – want het is noodzakelijk dat er niet weinigen zijn geweest opdat en Licinius makkelijk kon worden gepakt en de zaak door de ogen van velen door getuigen meer was bevestigd – waarom lieten zij Licinius uit de handen ontsnappen?
Want hoe kon Licinius minder makkelijk worden gepakt wanneer hij zich terugtrok opdat hij het doosje niet overhandigde dan als hij het had overhandigd. Deze waren immers geplaatst opdat ze Licinius pakten, opdat hij duidelijk schuldig werd betrapt of toen hij het vergif vasthield of toen hij het had overhandigd.
Dit hele plan was van de vrouw, deze taak was van deze die zijn gevraagd, waarom jij zegt dat ze plotseling tevoorschijn zijn gesprongen en te vroeg kan ik niet bedenken.
Ze waren voor dit gevraagd, ze waren aangesteld voor deze zaak, opdat het vergif, opdat de hinderlaag, kortom de misdaad zelf duidelijk schuldig aan het licht werd gebracht.

Statistieken

Vertalingen op de site: 7.260

Nieuw afgelopen maand: 0

Gewijzigd afgelopen maand: 0